Provipal blir en del av den skandinaviska SmartRetur-familjen

November 18, 2021

Ett av Danmarks mest framgångsrika pallföretag Provipal blir det senaste tillskottet till Nordens ledande returlogistikföretag, SmarRetur. Med en solid etablering i södra Danmark ger detta totalt sett SmartRetur en bredare täckning i hela Norden.

Ett naturligt steg för att öka kvaliteten och säkerställa kvantiteten

Provipals grundare René Kjeldsen och Mikkel Jørgensen är överens om att detta samarbete kommer att innebära mer kraft för Provipals kunder samt ett bättre och mer långsiktigt perspektiv för företaget.

-Med SmartReturs nätverk garanteras vi automatiskt ett bättre flöde och tillsammans kan vi sikta ännu högre. Dessutom kommer den ökande bristen på pallar och råvarusituationen att skapa oförutsägbarhet för mindre aktörer, samtidigt som de större kommer att kunna hantera resurser över gränserna bättre, säger René och Mikkel.

Ett ledande företag med tillväxtpotential

Koncernchefen för SmartRetur Søren Eriksen är glad över att Provipal vill bli en del av den skandinaviska SmartRetur-familjen.

-Provipal är ett framgångsrikt företag, och vi ser fram emot att inleda ett samarbete med så bra och duktiga människor. Provipal kommer att fortsätta som ett eget varumärke och göra saker på sitt eget sätt, men integrerat i ett större nätverk. Vi har tillväxtplaner för befintliga och nya kunder i Norden och vi arbetar för att utöka tjänsteutbudet med innovation och nya initiativ, säger Eriksen.

Smart är förnamnet

René och Mikkel är också övertygade om att SmartReturs marknadsledande IT-portal kommer att vara ett plus för företaget och dess kunder.

–Alla pratar om digital styrning och en automatiserad miljöredovisning, men ingen annan i branchen kan erbjuda det. När vi väl fått det på plats kommer våra kunder att kunna optimera sitt flöde och resursförbrukning i ännu högre grad, avslutar de.

Stor potential tillsammans

SmartRetur Danmarks direktör, Henrik Skøtt, har under många år upparbetat en god kunskap om Provipal och vet vad de står för, vilket inte har gjort honom mindre entusiastisk.

-Tillsammans är vi starkare, och tillsammans kan vi höja nivån i den här branschen ytterligare ett snäpp, vilket skulle vara utmanande för oss att klara av var och en för sig. Alla har förutspått en konsolidering av returlogistiken och det är fantastiskt att sitta i förarsätet med andra duktiga spelare, säger Skøtt.

Fakta om SmartRetur:

SmartRetur är med sin verksamhet i Norge, Sverige och Danmark Nordens ledande aktör inom returlogistik med en omsättning på 50 miljoner euro. Företaget grundades 2001 och ägs idag av den norska PE-fonden Norvestor och anställda.

Fakta om Provipal:

Provipal grundades 2009 av René Kjeldsen och Mikkel Jørgensen. Med sina många år i branschen har de etablerat sig som en betydande aktör på den danska marknaden. De har utsetts till Gasellföretag fem gånger. Ett extremt framgångsrikt företag med en omsättning på ca. 100 miljoner danska kronor

För ytterligare information, vänligen kontakta:

René Kjeldsen: rk@provipal.dk

Mikkel Jørgensen: mj@provipal.dk

Henrik Skøtt: henrik@smartretur.dk