Smart Returs pallbank

Hjul pall Update Square
I pallbanken administrerar du din returlogistik. Du kan betrakta den som ditt kontrollcenter: Här gör du beställningar, följer upp och tar fram dokumentation.

Pallbanken är Smart Returs hjärta och hjärna: Köp pallar när du behöver fler, sälj till oss när du har för många. Beställ transporter och returer och håll kontroll på dina pallar. Här får du också en översikt över sorteringsresultat, reparationer, återvinningsgrad och utsläppsminskningar.

Störst i Skandinavien

Hjul geografisk
Vi har lager och anläggningar över hela Skandinavien – och säkerställer att du snabbt får tillgång till pallar där de behövs. Tack vare vårt effektiva distributionsnät kan vi också undvika onödiga transporter.

Lagerhotell

Hjul stordrift
Stordrift och samarbete är smart och effektivt: Få, större anläggningar ger mindre utsläpp än många små, och lagerhållning på uppdrag av fler aktörer ger effektivare transporter och optimal fyllnadsgrad vid varje transport. Vårt effektiva distributionsnät säkerställer att pallarna kan transporteras kortare distanser. För dig leder detta till billigare lagerhållning, effektivare transporter, lägre utgifter för drivmedel och transporter – och lägre utsläpp.

Det är också vid Smart Retur-depåerna som pallarna skannas med hjälp av avancerade kameror så att vi vet precis vilka som behöver repareras och hur. Sedan tvättar och reparerar vi pallarna så att de kan användas igen.

Transport

Hjul transport
Genom att ha många stora anläggningar i stället för många små kan vi ha lager för många företag på samma ställe. Det gör att vi kan utnyttja varje transport maximalt och säkerställa en optimal fyllnadsgrad i varje fordon så att vi kan göra så få transporter som möjligt. Det gör att både vi och du sparar transportkostnader – och värnar om miljön. I pallbanken kan du ta fram dokumentation på de utsläppsminskningar du får när du byter till returlogistik via Smart Retur.

Sortering och reparation

Hjul reparasjon
Återanvändning är nyckeln till att nå utsläppsmålen. På våra huvudanläggningar använder vi modern teknik för att sortera och reparera dina pallar. De skannas av avancerade kameror som registrerar alla eventuella fel eller brister. Vi reparerar pallarna till godkänd standard så att de snabbt kan komma tillbaka i cirkulation. Det gör att vi tillsammans uppnår en återvinningsgrad på upp till 98 procent. Det ger dig – och oss – utsläppsminskningar som verkligen betyder något.

Rapporter och dokumentation

Hjul rapport
I pallbanken har du alltid en fullständig översikt över din returlogistik. Pallsaldo, köp och sälj av pallar, sorteringsresultat, reparationer, beställningar, fakturor, transporter och returer – allt finns här och allt kan dokumenteras in i minsta detalj.

Rengöring

Hjul vask
Där vi levererar plastpallar tvättar och underhåller vi dem så att de effektivt kan vara i omlopp under många år.

Det fixar vi

Hjul vifikserdet
Vi fixar det du behöver – även om du har speciella behov som kräver en skräddarsydd lösning. I Norge har vi bland annat gjort en egen lösning för Brødrene Dahl där vi packar och lagrar åt dem på en separat plats så att de slipper dyra lagerkostnader i Oslo hamn. Har du liknande utmaningar? Kontakta oss så fixar vi det!

Rådgivning

Hjul rådgivning
Våra rådgivare är experter på plastpallar, returlogistik och transporter och hjälper dig att skräddarsy den bästa lösningen för ditt företag.